onsdag 1 oktober 2008

Äntligen under 10

30 Muscle-ups på tid: 8:25 (PR).

Bättre pacening än förra gången. Första 15 gjorda som 5 treor (brukar råka göra minst fem direkt i början och bränna ut mig) och det tog (om jag minns rätt) 2:25. Sen ner till tvåor upp till 29, och slutligen en singel (duh?). Hoppade ner efter avslutade reps (alltså det sista varje serie) efter att ha sänkt mig till botten i dipspositionen. Nästa gång tänker jag avsluta alla repetitioner hängande.

9 kommentarer:

Bear sa...

Härligt! Jag tänkte låtsas som om jag är bra på det där och satsa på sub 7. Får väl se hur det går.

David Englund sa...

Grattis, du persade och med 2 min! Visst e det nice?
Varför hoppar du ned från dipspositionen?

Martin Altemark sa...

Det tror jag iofs dom flesta gör utan att tänka mycket på det. Jag hoppar alltså inte ner varje repetition, utan bara den sista. Dom andra sänker jag mig ner i en ny kipp och MU.

Gör jag 5 så sänker jag mig tillbaka botten av DEN SISTA MUns dipp och låter mig falla neråt och landar på fötterna. Här ska jag såklart egentligen landa hängande i luften för att sedan släppa ringarna och komma ner på marken. Inte SÅ stor skillnad, men om man bara gör singlar blir det en del.

Jag tycker alltså inte att det är nån biggie, men noterar hur jag gjorde denna gång och noterar också att jag inte tänker göra det nästa gång.

David Englund sa...

Jag tänker extra mycket på det då du poängterade det i något gammalt inlägg eller det kanske var något som Jocke hade skrivit.
Tyckte bara att det lät kul att du visste att du hoppade ned, men gjorde det ändå :)
Var det klubbens hala ringar det gjordes på?
Undra vad bästa repsuppdelningen för bra tid på 30 MU är?

Martin Altemark sa...

Det var nog jag som nämnde det tidigare.

Det blev så av misstag, och sen fortsatte jag för konsistensens skull. Har inte sett många (några?) crossfitvideos där dom gör annorlunda ska nämnas.

Snabbaste repsuppdelningen är nog 1x30 gissar jag.

Martin Altemark sa...

Jo, klubbens ringar dock inte så hala längre. Tejp på.

David Englund sa...

1x30 lustigkurre ;) Jag syftade på oss vanliga dödöliga...

Jocke sa...

Jag tror att optimal repsindelning beror av :
(1) Vilken sluttid man är kapabel av (givetvis)
(2) Om man hoppar ner från sista-reps. Hoppar man ner är singlar/tvåor bättre.
(3) Hur bra kipp på första-reppet man har. Vissa har problem med att få till kippen på första repetitionen, då är det nog dumt att bara göra singlar.

David Englund sa...

Bra svar Jocke, upplever just det där att första kippen är svårare än när man är inne i det. Ska testa 6x5 eller 10 x3 nästa gång, sub 5 here I come :)