tisdag 6 maj 2008

Pullups

3x3 3 Position Cleans, 55kg
10x2 Weighted Pullups (första 5 med 27.5kg, resten med 25kg)
10x2 1 arm sotts press, 20kg

ett par skin-the-cat

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ramlade in här av en händelse....såg i ett äldre inlägg att du har en Eleiko OL stång. Får man fråga var du köpte den, och vad du fick ge för den? Funderar på en olympisk...men eleiko har ju
inga priser på sin sajt, och ingen fungerande webshop.

M v h,
Per

Martin Altemark sa...

Jag köpte direkt från Eleiko, som har en strålande trevlig service vid mail eller telefon. Har också köpt ganska många kettlebells genom dom och alltid fått samma trevliga bemötande. Jag betlade runt 4kkr för stången, men exakt vad priset är just nu vet jag inte. Fråga dom.

Anonym sa...

Eleikopriser finns på www.powerzite.se

vill ha en...

Martin Altemark sa...

Billigare direkt från Eleiko

Anonym sa...

Tack för tipsen...du/ni som har lite praktisk erfarenhet av Eleiko - upplever du att det är någon direkt praktisk skillnad mellan en stång med kullagrade ändar (Eleiko) och en "vanlig" internationell stång utan kullager men med bussningar som gör att ändarna roterar? Sannolikt är Eleikostången av bättre kvalité, generellt (och håller väl betydligt längre), men jag är lite fundersam över den faktiska skillnaden för en "hemmastång" som kommer att användas med för knäböj, marklyft, cleans & snatches (typ Rippetoe med lite amatör-OL-lyft inslängda). Jag har ju kört med internationella stänger hur länge som helst men aldrig egentligen funderat över konstruktionen, och ev. märkbara skillnader vid olika typer av lyft. Antar att parametrar såsom svikt etc i stången är mindre relevant när man inte är på "elitlyftarnivå", så att säga, utan mer av en generalist...

Lång kommentar :-)...men det vore intressant att höra din/era åsikt(er). Det är ju som alltid en prisfråga också i slutändan.

M v h,
Per

Martin Altemark sa...

Jag märker skillnad mellan Eleikostången och "amatör"stängerna vi har på klubben, fast bara när det gäller kullagringen och lättringen (kanske den största skillnaden - skiljer sig ordentligt mellan de olika prisnivåerna vad jag sett?). Dock så är säkert skillnaderna inte SÅ stora rent praktiskt (det spelar ju liet roll vilka lyft du gör också, dvs hur mycket stången roterar).

Kvaliten på stål och ihopsättning skiljer sig nog rejält dock så räkna med mycket kortare livslängd. Tänkte mig att ha stången typ hela livet, och det är med den basen jag investerade i den dyra eleikostången.

Martin Altemark sa...

Kan tillägga att jag är aldeles för okunnig för att märka dom STORA skillnader som säkert finns i styvhet och kullager. Kvaliten och hållbarheten var de största fördelarna jag såg.

Anonym sa...

OK - intressant att höra, tack. Jag ställde faktiskt samma fråga till Mark Rippetoe på Strengthmill, och hans svar var som följer:

"Rotating sleeves are important for cleans and snatches. Bearings are considered the best way top make this happen, but they are expensive if done correctly (needle bearings are the SOTA) and oiled bushings work just as well, especially for general strength training purposes. Some of the best bars ever made are the old York classic bars with bushings."

Lite åt samma håll som din kommentar. Får nog bli en billigare stång nu...får sätta upp Eleikon på önskelistan. Vikterna kostar ju också skjortan, åtminstone om man ska komma upp lite i kilo.

/ Per