söndag 7 september 2008

Sliten...

...Men rent tidsmässigt passade en vilodag bättre imorgon så det fick bli ett pass idag. Nån gång snart måste jag nog låta mig bli frisk också.

3x1 Snatch ca 85% av 1RM

3 varv av stege (1,2,3) av Marklyft (130kg), Enhands hantelpress (30kg). En till två minuters vila mellan varven (dvs 1 marklyft, 1 hantelpress per arm, 2 marklyft, 2 hantelpressar osv...). Marklyften galet mycket tyngre än dom borde vara. Var antagligen gårdagens HPC och de 100 svingarna som satt i fortfarande.

5 minuter kontinueliga getups med 24kg hantel, byte av arm efter varje repetition.

Jocke har förresten en poäng - hantlar är sorgligt bortglömda som "riktiga" redskap. Precis som nassarna har stulit symboler från nationaldagar och indier så har byggarna (skrivet med den mest nedlåtande ton jag kan) stulit hantlarna och gjort dom till nåt man bara gör curls, flyes och andra fånigheter med.

9 kommentarer:

Jocke sa...

Hantelbänk är inte en så pjåkig övning, men man måste köra det tungt och själv lägga sig tillrätta, att ha nån som ger en hantlarna förintar det enda syfte den övningen kan tänkas ha.

Kör aldrig hantelbänk längre, jobbgymets segmenterade smala bänkar är en dödsfälla att försöka lyfta tungt på, och har inte slösat bort de sällsynta besöken på UTK på en sån borderline-skitövning. Iofs skulle det inte skada att avsluta passet med två set hantelbänk ...

Jocke sa...

Bra pressar förresten... hade inte passet varit ännu intressantare med enarmsmark?

Martin Altemark sa...

Faktiskt. Tänkte inte på det. Tycker inte pressarna var nåt speciellt? Marken kändes max idag (treor på 130 - mao var jag klart sliten i nåt relevant för det), men jag hade kunnat ta mer i axelpressen. Det är lättare än att pressa motsvarande (dubbla) vikt med skivstång. Man får lite hjälp av att skifta överkroppen åt sidan, om än så lite.

Jonna sa...

Tja Martin!
Skall kolla läget med sambon ang den 28:e. Vi har ju ett litet monster som skall tas om hand oxå...
Ang träning med hantlar så skall du ta en titt på Brendans blogg. Han har ett inlägg om det och har dessutom en bra inlägg om CTB ;) http://brendanevil.blogspot.com/
Han är för övrigt en av eldsjälarna som jobbat med CrossFit i princip sen starten!

Martin Altemark sa...

Låter kanon Jonna - många av oss andra har också kids, så du är i gott sällskap (både jag och Jocke har två tex).

Jodå, jag vet vem Brendan är (inte personligen). Håller dock inte med om CTB i den utsträckning. Jag är dock inte mot att göra dem såklart. I Angie blev det dock lite för mycket för händerna...

Jonna sa...

Sitter och läser CFJ April 2003 inför Manchester och har just läst följande:

The requirements for the CrossFit pull-up are simple yet tough to execute. The pull-up begins from a hang at full arm and shoulder extension and ends, regardless of grip, with the chest pressed tightly to the bar.
Pulling the chest to the bar is very hard but encourages fully “opening the chest” and pulling the shoulders back or “closing the back”. In the early stages of developing a pull-up it is acceptable to bring the Adam’s
apple to the bar instead of the chest, but leading with the shoulders forward rather than back is a fault that needs to be fixed long before you are going to get to 30 pullups.

Technically correct pull-ups:
• Go from full hang to chest pressing tightly to the bar
• Lead with the chest up and shoulders way back
• Are visually directed, that is, a sight line is chosen that is shortened as the body rises to the bar
• Synchronize respiration to the pull-up: inhale down, exhale up
• Are motivated by trying to drive the elbows down to the ground not to flex the arm!

Lustigt att det tycks finnas en förvirring ang definitionen av en pull up(inom CF). Kanske har fallit i glömska eftersom ingen tycks ha hållit sig till den... :)

Ska definitivt försöka komma till Uppsala. Tränar en Per Stenqvist hos er?

Martin Altemark sa...

Jepp. Per tränar och instruerar hos oss. Däremot lär du inte få se honom på nåt crossfitpass (eller nån annan extraträning heller för den delen). Han är en sån där fet superdupertungviktare :-)

Härligt att du kommer! Tjata på David också! The more the merrier! När den allsmäktiga lekledningen (dvs jag) bestämmer workouter så får vi kanske smyga in CTB pullups så du inte tror vi inte vågar ;-)

Jonna sa...

Per är min kusin, så jag kanske kan få med honom bara därför ;)
Missta dig inte - jag är inte vän med CTB pullups. Får inte till rytmen, så det blir typ två åt gången vilket leder till många tunga omstarter... Kan inte tänka mig att inte David kommer med.

Martin Altemark sa...

Tror inget släktskap i världen kan få Per att göra nåt jobbigt ;-)

David flaggade för att han inte skulle komma, men det är väl bara att tvinga honom?