söndag 21 september 2008

Grace

Right Back Atcha Björn

"Grace" 30 repetitioner av 60kg (power) Clean&Jerk: 5:40 (PR). Mycket bättre form på vändningarna, samt nersättning. Färre efterpressar på överstöten, även om det där med Push Jerks blir svårt när man blir trött. Klart steg framåt. 18 repetioner var gjorda efter 2:35, sen gick det rätt långsamt.

In och ut på gymmet inom 10 minuter inkl uppvärmning. Lagom.

4 kommentarer:

Liljeros sa...

Ni jobbar på bra i Uppsala!

Har själv börjat nosa lite på CF även om det mest är fokusering på KB. Hursomhelst har jag just skaffat ringar och första målet är att göra muscle-ups. Jag har förstått att jag skall lyfta underkroppen framåt för att sedan svinga den bakåt för att komma upp men det känns inte som det finns en snöbolls chans i helvetet att komma upp. Har du nåt bra tips hur man skall träna den svåra övergången mellan pullup/chin- och dip-läge förutom att ta sats med bena och hoppa upp?

Martin Altemark sa...

Beror ju på vilken ty av muscleups som du vill göra. Om det är okej att kippa så måste du öva på att kippa (rätt rimligt va?). Gör pullups och öva på att kunna exempelvis träna stången med magen osv.

Är det strikta Muscle ups du vill åt (nåt jag inte kan) så är det pullups med vikt som gäller...

I båda fallen måste du också öva på att hålla false grip, eller iaf ganska nära detta. Underlättar enormt även om det går att göra MUs utan false grip.

Bear sa...

Martin ditt as! Det är ju jag som ska slå dina tider!

Liljeros sa...

Ok. Jag antar att du menar att jag skall köra pullups MOT magen, alltså förbi bröstet?

Det första målet är med kipp, sedan tar vi utan kipp.